А якщо немає відповіді на молитву про зцілення?

Останнім часом моє здоров'я у певній сфері суттєво погіршилося, і йшлося про необхідність серйозного лікування. Але цього тижня я пройшов обстеження, і виявилося, що все набагато краще, і ніякого лікування не потрібно. Це перевершило мою віру, адже об'єктивні речі показували, що без серйозного лікування я не обійдуся.

Якщо перед попередніми дослідженнями три місяці тому я напружено молився, але були погані результати, то цього разу я розслабився і сказав: «Господи, Твоя воля, Твій план. Направляй мене, як Ти вважаєш за краще, і нехай все буде з волі Твоєї. Тому що Ти мій Господь, Ти Всемогутній і Ти любиш мене сильніше, ніж я можу собі уявити».

Друзі, іноді треба міняти молитви. Так, дуже часто треба стояти у молитві, сповідувати Боже Слово, прориватися. Але іноді, якщо ви молилися і сповідували, що повністю зцілені через рани Ієшуа, а результат не дуже, нічого страшного. Просто дякуйте Господу за те, що Він вас любить більше за всіх, навіть більше, ніж ви самі себе любите.

Ви знаєте, що наш рідний Абба любить нас більше та глибше, ніж ми самі? Часто наша любов має миттєво-метушливий характер: ми зосереджені на тому, що зараз нам треба ось так, щоб у нас було ось це, щоб сьогодні, завтра чи принаймні через півроку все вийшло в цій сфері, бо ось так треба. А Господь дивиться у вічність.

Його любов поширювалася на нас, коли нас ще не було, до нашого народження і навіть до створення світу. І вона спрямовує нас у ту саму вічність, яку для нас завоював Ієшуа. Його любов охоплює всі часи. І вона дуже глибока, тому що Він знає про нас те, що ніхто не знає, навіть ми самі. Якби ми все про себе знали, ми, напевно, впали б у депресію.

А Він як полюбив нас, так і продовжує любити. Він сказав: «Я полюбив тебе вічною любов’ю, тому Я і виявляю тобі милосердя» (Єремія 31:3). Він обіцяв нам це! Це обіцянка єврейському народу, а в єврейській новозавітній громаді ця обіцянка сходиться з обіцянкою Тілу Месії. Він виявляє подвійну вірність всім, хто в єврейській новозавітній громаді.

Тому іноді, коли ви, начебто, не бачите відповіді на ваше сповідання, на утвердження віри, на заборону бісам, можливо, Бог хоче, щоб ви відвернулися від хвороби, від бісів, від обставин, від думок, що бентежать, від сумнівів, повернулися до Нього й сказали: «Господи, найголовніше, що в мене є Ти, мій Тато, Який полюбив мене вічною любов'ю». Написано, що з цим ніхто нічого не зможе зробити - ніхто мене від цього не відлучить.

Друзі, іноді можна відвернутися від усіх наших проблем і від самих себе і побачити посмішку Батька, і виявиться, що це найсильніше. А потім ми з подивом побачимо, що Він уже про нас подбав і вирішив деякі наші нагальні проблеми, з якими ми не могли впоратися і навіть начебто не могли перемогти їх у молитві. Він уже все зробив і хоче нас привітати.

Борис Грисенко, рабин КЄМГ

Слово на Шабаті КЄМГ 8 червня 2024 року