Молитва за спасіння Ізраїлю: кожен голос важливий

У знаменитому 62 розділі книги пророка Ісаї сказано:

«Заради Сіону я не мовчатиму, – заради Єрусалима не заспокоюсь, аж поки не з’явиться, як світло, його праведність, і не запалає його спасіння, як факел» (Ісая 62:1).

В єврейському оригіналі слово «спасіння» - це Ієшуа, тобто рідне ім'я нашого Господа. Тому в багатьох місцях Танаха, якщо ви будете читати «спасіння» і подумки підставляти ім'я нашого Господа (а воно, власне кажучи, там і стоїть), ви можете здивуватися, яке додаткове глибоке значення виникне з цього тексту.

«І запалає Ієшуа, як факел». Він світло світові. Він сяє. Його світло, Його вогонь горить у наших серцях. І Він хоче поширити це світло на Свій багатостраждальний Ізраїль.

«Тоді побачать народи твою справедливість, й усі царі – твою славу. Називатимуть тебе твоїм новим ім’ям, яке визначать Господні уста» (Ісая 62:2).

У книзі Об'явлення також говориться про нове ім'я, яке отримають обрані Божі, коли вони засяють, як зірки, від сяйва слави Господньої.

«Ти будеш чудовим вінцем у руках Господа, – царською короною в руці твого Бога» (Ісая 62:3).

На жаль, ця обітниця досі не виповнилася. Але ми живемо у той час, коли Господь готує її виконання.

«Про тебе більше не скажуть: Залишена!», - як зараз, зокрема, - «а про твій край не будуть говорити: Спустошений!», - а ця частина обітниці виконується вже на наших очах, - «адже тебе називатимуть: Моя втіха, а твою країну: Заміжня, – тому що Господь уподобав тебе, і твоя земля стане одруженою. І як юнак одружується з дівчиною, так твої нащадки стануть єдиними з тобою; і як наречений тішиться нареченою, так твій Бог радітиме тобою» (Ісая 62:4-5).

І далі ми бачимо дуже важливі слова:

«На твоїх стінах, Єрусалиме, я поставив вартових. Протягом усього дня і всієї ночі вони не замовкатимуть. О, ви, котрі звіщаєте про Господа, – не вмовкайте. Не замовкайте перед Ним, доки Він не відбудує Єрусалим, і доки не зробить його славним на землі» (Ісая 62:6-7).

Насправді, в єврейському оригіналі сказано: «О, ви, що нагадують Господу! не замовкайте». Тобто ті, хто нагадує Господу про Його обітниці, які поки що не виповнились, але за Словом Божим обов'язково на 100 відсотків повинні виповнитися.

Ми знаємо, що для всіх віруючих у Бога Ізраїлю дуже важливо, щоб народи побачили славу Божу, зокрема через відроджений і пробуджений Ізраїль. І з багатьох місць Нового Завіту ми розуміємо, що коли в єврейському народі справді засяє світло Ієшуа і почнеться справжнє пробудження, воно пошириться по всій землі. І це буде поєднане пробудження Ізраїлю та Церкви Божої з усіх народів.

Іноді віруючі міркують так: «Що я один можу? Хіба моя молитва щось означає для такої великої справи?» Але, друзі, хочу сказати вам, що кожен голос, який піднімається до Бога Ізраїлю про Його непорушні обітниці Його народу, який поки, на жаль, у своїй більшості дуже далекий від Нього, кожен голос дорогоцінний. І можливо, якийсь із ваших голосів, якась із ваших молитов може переважити чашу духовних ваг. І в духовному світі розпочнуться такі події, на які очікують мільйони християн, чекають багато євреїв. А біси знають, що це обов'язково станеться. Знають, тремтять і хочуть відтягнути початок виконання цих обітниць Божих.

Борис Грисенко, рабин КЄМГ

За матеріалами передачі «А до чого тут євреї?»

Джерело: NEW CHRISTIAN