Як молитись за свою країну з більшою владою?

Під час Молитовного ретриту минулого тижня наша молитва за Україну плавно перейшла у молитву проти антисемітизму. Здавалося б, який тут зв'язок? Але якщо ми люди духовні, цей зв'язок має бути для нас очевидним. Є духовні висоти, з яких ми можемо діяти з більшою владою та більшою силою. І молитва за спасіння Ізраїлю, молитва проти антисемітизму, молитва за відновлення повноти та цілісності Тіла Месії – це та духовна висота, з якою ми можемо діяти у новій владі молитви за Україну.

Божа сила розкривається у єдності Тіла Месії. А антисемітизм, неприйняття Ієшуа як Месії насамперед Ізраїлю роз'єднує його. Коли ми піднімаємо свої руки в молитві проти духів, які спотворюють образ нашого Спасителя, ми діємо проти духу Амалика, який хоче розділити і послабити Тіло Месії. В Ісаї 11 сказано:

«І станеться в день той: до Кореня Єссеєвого, що стане прапором народам, погани звертатися будуть до Нього, і буде славою місце спочинку Його!» (Ісая 11:10; пер. Огієнка)

Тут йдеться про те, що Ієшуа як корінь Єссеєвий, тобто як єврейський Месія, має стати прапором для народів, насамперед для віруючих. І коли Божі діти з різних церков і деномінацій сприйматимуть свого Спасителя як Царя Ізраїлю і через це дивитимуться на Слово Боже, тоді «погани звертатися будуть до Нього, і буде славою місце спочинку Його» - тобто почнеться масове навернення народів - вивільниться сила пробудження та покаяння, і шалом Божий розкриється на особливому рівні.

Так, ми хочемо, щоб війна в Україні скінчилася, щоб розкрилася Божа перемога, наш розум і серце зайняті цією проблемою, і ми дивимося на це ніби в горизонтальній площині. Але Бог дає нам інший інструмент – молитву проти духу антисемітизму в Тілі Месії. Це як сходження на гору, з якої ми можемо з більшою владою, силою та помазанням благословляти нашу країну.

Андрій Луговський, старійшина КЄМО Київ